Hart voor groen,
met liefde verpakt!

#title#

Verrassend duurzaam!

Wereld
  • Gemaakt van FSC-gecertificeerd karton
  • Volledig plasticvrij
  • Volledig opnieuw recyclebaar

Goed verzorgd onderweg!

Doos

Net voor vertrek geven wij de planten voldoende water, zodat ze tijdens het transport niet uitdrogen.

Met liefde bezorgd

Boom

Haal de planten na bezorging uit de verpakking en geef deze indien nodig water.
Tips over aanplanten

Met liefde verpakt, voor u!

Onze unieke plantverpakkingen

Als we ergens trots op zijn bij Heijnen Planten, dan is het wel onze plantverpakkingen. Voor onze 9x9 cm potplanten hebben wij een eigen, unieke manier van verpakken ontwikkeld. Na jaren van doorontwikkeling en research is er een verpakking ontstaan die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel via een pakketdienst bij u thuis te bezorgen. Dit maakt ons uniek!

Het versturen van de planten

Onze planten worden geleverd door transporteurs die gespecialiseerd zijn in pallet- en pakkettransport. Hierdoor bent u verzekerd van verse planten en een snelle levering.

De planten worden vanaf de kwekerij(en) naar een centraal punt gebracht en vanaf daar naar het depot. Vanaf het depot worden ze direct bij onze klanten geleverd.

Palletzendingen 

In de door u gekozen leverweek leveren wij de planten per (kleine) vrachtwagen. De exacte leverdag en -tijd staat niet vast. Dit zal van dinsdag t/m vrijdag tussen 08:00 – 18:00 uur zijn. Om ervoor te zorgen dat de planten van hoge kwaliteit zijn en in optimale staat bij u aankomen blijven de planten zo lang mogelijk in de kwekerij staan. Tijdens het orderpicken worden deze nogmaals grondig gecontroleerd op kwaliteit. Vervolgens worden de planten zorgvuldig verpakt, zodat ze ook het transport goed kunnen doorstaan.

U hoeft bij levering niet perse thuis te zijn en dus geen vrije dag te nemen. Bent u niet thuis dan zullen de planten worden neergezet op een geschikte plek rondom uw huis of oprijlaan.

We transporteren planten op pallets of in palletboxen. Voordat de planten de kwekerij(en) verlaten krijgen ze nog voldoende water, zodat ze tijdens het transport niet uitdrogen. De pallets zullen wij bij u thuis achterlaten zonder dat u hiervoor hoeft te betalen.

Pakketzendingen

Zodra uw bestelling bij ons binnenkomt zorgen wij dat deze met het eerstvolgende transport meekan. Doorgaans is dit tussen de 1 tot 5 werkdagen na ontvangst van de betaling. Wanneer uw planten verzendklaar zijn ontvangt u van ons een e-mail met track & trace code voor de exacte datum en tijd. Onder normale omstandigheden vindt de levering de volgende werkdag plaatst. Bestellingen die op vrijdag verzendklaar worden gemaakt worden doorgaans op zaterdag geleverd.

Het verpakken en verzendklaar maken van de planten gebeurt zo kort mogelijk voor vertrek, zodat de planten in topconditie blijven. We versturen de planten met voldoende vocht, zodat ze tijdens het transport niet uitdrogen. Zelfs eventuele vertraging heeft door onze manier van verpakken geen negatieve invloed op de planten. Onze voorkeur gaat liever uit naar een wat ‘droge(re)’ grond i.p.v. te nat, zeker omdat de plant in de verpakking nauwelijks vocht verliest. Uitdroging is dan ook uitgesloten!

Op de dag van levering zelf ontvangt u in de ochtend een e-mail (controleer uw spam-box) over het tijdstip van levering. Zo weet u binnen een tijdsvak van één uur (bijvoorbeeld tussen 10:00 en 11:00 uur) wanneer uw bestelling geleverd gaat worden. Bent u niet thuis op het aangegeven levermoment? Volg dan de instructies uit de e-mail van onze pakketbezorger op. U heeft hierbij de mogelijkheid om:

  • het bezorgadres of de bezorgdag te wijzigen,
  • het pakket te laten bezorgen bij een afhaalpunt in de buurt 
  • neerzettoestemming te geven (bijvoorbeeld onder de carport of bij de voordeur)

Kortom, genoeg mogelijkheden om uw bestelde planten zo snel mogelijk in huis te hebben. Zodra de planten bezorgd zijn kunt u deze het beste direct uit de verpakking halen, zodat de planten kunnen luchten. Geef indien nodig water. Voor tips over het aanplanten, zie onze pagina plantinstructies.

 

Let op: Houd er rekening mee dat het wegens drukte of andere onvoorziene omstandigheden voor kan komen dat uw levering vertraagd is. In dit geval wordt uw bestelling de eerstvolgende werkdag bij u geleverd. Wij zullen u hier altijd tijdig van op de hoogte stellen.

 

In de praktijk

De manier van verpakken is afhankelijk van de hoeveelheid planten die u besteld en de grootte van de boom of plant. Met bijna 50 jaar kwekerservaring weet Heijnen Planten als geen ander hoe planten verpakt kunnen worden, rekening houdend met 100% behoud van de kwaliteit in combinatie met een zo voordelig mogelijk transport. Planten kunnen hierbij gewoon gestapeld worden, dit levert géén kwaliteitsverlies op.

Bekijk hieronder hoe wij onze planten verpakken zodat u weet wat u kan verwachten.

Martin
24 november 2023
Netjes geleverd en goede kwaliteit. Staan nu 2 weken en zien er goed uit.
Simon D.
27 oktober 2023
Nette aflevering, de beukenhaag was in goede staat en zorgvuldig verpakt op een pallet met folie geleverd. We hopen dat ze nu goed gaan wortelen.
Anoniem
24 maart 2023
Levering keurig volgens afspraak. Hoge kwaliteit planten over alle 60 potten hedera, geen verstopte missertjes.
Peter M.
17 januari 2024
Ze hebben het transport goed doorstaan. De kluiten waren nog vochtig. Ze groeiden heel goed. Woensdag waren ze hier. Nogmaals bedankt -