Engelse tuin: een bron van inspiratie
Onder een Engelse tuin verstaan wij een tuin in Engelse landschapsstijl. Het is een tuin die natuurlijk overkomt, geen symmetrie heeft en vooral een romantisch karakter heeft. In de tweede helft van de 18e eeuw kwam deze stijl van tuinen in de mode en nog steeds vormen Engelse tuinen een bron van inspiratie voor velen. In deze blog duiken we graag dieper in de inrichting van een Engelse tuin.
Bloemenzee
Wat absoluut niet mag ontbreken in een typische Engelse tuin zijn bloemen. Veel bloemen! In alle soorten en maten, geuren en kleuren. De bloem die vaak centraal staat in een Engelse tuin is de roos. Je ziet er vaak rozenstruiken of klimrozen die een pergola bedekken. Maar ook ander bloemsoorten mogen niet ontbreken. Hoe meer hoe beter.
Borderbeplanting
Een belangrijk kenmerk aan een Engelse tuin is borderbeplanting. Een Engelse tuin krijgt deze naam niet als er geen borders zijn. Dit kan een strook beplanting langs een muur of schutting zijn en grenst vaak aan een gazon of terras. Belangrijk aan de border is dat deze veelzijdig is. Niet alleen op het gebied van plantsoorten, maar ook qua hoogteverschil. De border moet veel reliëf bevatten, zodat alle planten zichtbaar zijn en een kleurrijk geheel vormen. Vaak zie je borders die organisch van vorm zijn, maar een strakke vorm wordt ook goedgekeurd.
Zithoekje
Ondanks dat een gazon niet mag ontbreken in een Engelse tuin zie je er ook wel eens sierbestrating. Bijvoorbeeld in de vorm van slingerende paadjes of kleine terrasjes. Zo een terras is ideaal voor het plaatsen van een zithoekje. Want ook een klein zithoekje met een bistrosetje mag niet ontbreken in een echte Engelse tuin. Dit plekje dient om heerlijk te gaan zitten en te genieten van alle mooie geuren en kleuren van de tuin.
Je eigen Engelse tuin
Ben je enthousiast geworden en wil je zelf een Engelse tuin gaan samen stellen? Neem gerust contact met ons op voor tips en advies!