Water

Net als mensen, hebben planten ook meer water nodig als het warm is, en minder als het kouder is. Daarom is het lastig om aan te geven hoeveel water een plant nodig heeft. Door onze jarenlange ervaring kunnen we wel tips geven over wanneer u uw haagplanten het beste water kunt geven.

Water geven bij het planten

Geef de plant veel water direct na het planten. Dit is belangrijk om de planten een goede basis te geven zodat ze zich kunnen vestigen. Als de grond al erg nat is, hoeft u geen extra water toe te voegen.

Geef 10 weken na het planten water indien u geplant heeft in de herfst

Het is noodzakelijk dat u de planten voldoende water geeft tijdens de eerste paar weken na het planten. Geef de plant eens per twee weken water. Als het al veel regent en de grond te nat wordt, hoeft u geen extra water meer te geven.

Geef 10 weken na het planten water indien u geplant heeft in de lente

De plant heeft meer water nodig als je in het voorjaar plant dan wanneer je dit doet in de herfst. Daarom raden we aan om eens per week water te geven.

Water geven in de winter

Veel mensen zullen hun planten in de winter geen water geven. Toch is het verstandig om, als het niet veel heeft geregend, water te geven voordat de grond bevriest. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant niet uitdroogt in het koude seizoen.

Water geven in de zomer

Zomer maanden zijn meestal erg warm. Daarom hebben de planten meer water nodig. Als het te warm is, raden we aan om de plant elke 3 dagen veel water te geven. Dit zorgt ervoor dat de haag het meeste uit het zonlicht, de warmte en het water kan halen om zo een prachtige haag te vormen.

Algemene informatie

Hier zijn een paar algemene tips die handig zijn om te weten:

  • Geef water direct na het planten en in het droge seizoen
  • Geef water in de avond om de verdamping van water uit de bodem te verminderen
  • Maak een dijk zodat het water niet wordt verspild
  • Wees ervan bewust dat de plant niet zo goed groeit in een vochtige grond