Planten

Een haag planten kan lastig zijn, maar wij maken dat graag makkelijker voor u.

Bij elke bestelling zullen wij advies geven over hoe u de haag moet planten.

Onze planten worden meestal geleverd met kluit gewikkeld in een jute zak. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de plant om zo de wortels niet te beschadigen. Het is niet nodig om de jute zak te verwijderen wanneer u deze plant. Het zal langzaam wegrotten in de grond.

U kunt onze haagplanten planten van september tot eind mei, maar niet als het vriest. Voor de planten die we leveren met pot is het mogelijk om het hele jaar te planten, met uitzondering van wanneer het vriest.

  • Het planten start met het graven van een sleuf die 2 keer zo breed is en 1 of 2 cm dieper is dan de kluit.
  • Maak de grond rond los en meng hierbij 3cm potgrond . Dit helpt de plant om zich snel te vestigen.
  • Plaats daarna de plant in de sleuf en vul de sleuf op met een mix van compost en aarde uit de tuin.
  • De kluit moet ongeveer 2cm onder de oppervlakte geplaatst worden. Als u in een gebied plant met bijvoorbeeld kleigrond, is het wenselijk om de hele sleuf met potgrond op te vullen.

Om ervoor te zorgen dat de planten goed groeien, is het nodig om een dijk te bouwen. Deze dijk van zand om de haag is nodig omdat dan bij het water geven, het water binnen deze kaders zal blijven.

Geef de planten voldoende water na het planten, zodat deze zich snel kunnen vestigen. Als de grond al voldoende water heeft, hoeft u niet veel water meer te geven.

Verwijder het onkruid rondom de haag. Dit zorgt ervoor dat de planten de voeding niet hoeven te delen en de haag mooier zal groeien. Het is ook mogelijk om mulch toe te dienen om de groei van onkruid tegen te houden.